Kobber er kjent for å promotere god energi, sunnere livstil og bedre helse

Microplastik og kjønnsdefekter hos gutter

Lagt til

 

Koblingen mellom plastik og penisdefekter

Dette vil komme som et sjokk, det er mange grunner til å velge andre beholdere enn plast til mat og drikke. Men kjemikalier i dagligdagse gjenstander som rengjøringsmidler, emballasje til mat og drikkebeholdere inneholder stoffer som kan skade en manns penis, samtidig gjøre den mindre.

Stoffene som Ftalater, BPA og parabener finnes i alt fra kosmetikk, mat og alt annet som er slektet med plastikk. Disse stoffene er skyldig i en økning av antall babygutter født med kjønnsdefekter. 

Plastbruk gir penisfødseldefekter

Dr.Andrew Pask og Dr.Mark Green, forskere på University of Melbourne har funnet tall på at penisfødseldefekter har doblet seg de siste årene på grunn av plastbruk i middelklasse hjem i Australia.

Koblingen mellom plastik og penisdefekter ble bevist ved å utsette dyr og mennesker for kjemikalene og stoffene som er slektet med plastik.

De så spesielt etter en defekt kalt hypospadia, det er en penisdefekt der åpningen av penisen er på undersiden av penishodet istedet for på tuppen, dette forårsaker utfordringer med funksjonen under urinering.

Forskningen identifiserte flere skadelige kjemikalier som vi mennesker er utsatt gjennom mat og vannforurensing.

Mange studier finner de samme funnene 

Dr. Pask og Dr. Green er ikke de første til å få funn som dette under undersøking av plastikk og dens skade på mennesket.

I 2014 viste en studie ledet av Sveriges Karlstad Universitet effekten av ftalater, en vanlig komponent av mange produkter, på unge menn. Forskerne viste en betydelig forkortelse av avstanden mellom anus og penis.

I 2015 fant en liten fransk studie en "sterk" sammenheng mellom eksponering for hormonforstyrrende kjemikalier under graviditet og hypospadia.

Og i 2010 fant en italiensk studie de samme funnene.

Bli trygg! Velg naturlig!

Bea Johnson er en null-avfall forkjemper under orginasisjonen Zero Waste Home, som refererer ofte til påstandene nevnt i mange av intervjuene sine, og gir mennene i rommet kun en grunn til å velge bort å bruke plast på sin nylige australske "talk" turné.

Pask og Green mener at de er Australias eneste forskere som studerer kjemikalienes effekt på reproduksjon av menn.

Disse kjemikaliene inkluderer BPA og ftalater, parabener som brukes i tannkrem og skjønnhetsprodukter og atrazin i herbicid.

"Eksponering for disse kjemikaliene, dette er det viktigste reproduktive problemet for menn," utalte Pask til The Sydney Morning Herald.

«Ingen liker å snakke om dette. Foreldre liker ofte ikke å fortelle barna sine at de hadde det - det blir kirurgisk reparert, men ofte fungerer ikke operasjonene slik vi ønsker
.

“Når tallene dobles, kan det ikke være genetiske defekter - det tar år før det spres gjennom en befolkning. Så vi vet at det må være miljømessig. ”

Rotter utsatt for kjemikaler gir baby hypospadia

Pask sa at de ga en gravid mus vann med atrazin for å bevise at det gir babyen hypospadia. Skaden den gjør kan utvikle seg og bli verre over generasjoner hos dyr.

Koblingen til mennesker er at vi har vært utsatt for disse kjemikaliene over to generasjoner siden 1950-tallet.

Mens bevisene hos dyr er klare, sier eksperter at vi fremdeles ikke kan være kategorisk sikre på skaden menneskelig eksponering kan gjøre.
BPA kan lekke fra beholdere til mat, spesielt matvarer som babyer og små barn spiser.

Verdens helseorganisasjon har lansert en gjennomgang etter at mikroplast ble funnet i 90 prosent av flaskevann.

Analyse av 259 flasker fra 19 steder i ni land på 11 forskjellige merker fant i gjennomsnitt 325 plastpartikler for hver liter vann som ble solgt.

Hva kan vi gjøre?

Enkelt og greit så må vi tenke gjennom hva vi velger å utsette kroppen våres for ved å kjøpe naturlige materialer til mat/drikke/kosemetikk. 

Materialer som kobber, glass og sten er materialer som er naturlige for mennesker og vil bevare kroppen i å bli utsatt for disse skadelige stoffene.

Kobber er naturlig, selvrensende og sunt

Drikk vann fra kobber flasken våres, den er naturlig, selvrensende og legger til naturlige mineraler. Så er du trygg fra kjemikalier som krymper en viktig del like så viktig for kvinner som menn.

 

plastik fører til mindre penis 

← Eldre Artikler Nyere Artikler →Legg til kommentar

Kommentarer må bli godkjent før de er publisert