Kobber er kjent for å promotere god energi, sunnere livstil og bedre helse

Bakerier overlever 30 dager på alt annet enn kobber (1 time)

Lagt til

Hvorfor er kobber flasker sunnere å drikke fra enn aluminium flasker?

Kobber flasker er ikke bare sunnere enn rustfritt stål, men MYE tryggere. Forskning på hvor lenge bakterier overlever på forskjellige overflater viser at bakterier overlever mer enn 28 dager på rustfritt stål, i motsetning til kobber hvor ingen bakterier ble funnet etter ca 60-90 minutter.  Kilde.

Bakterier overlever 1000x så lenge på rustfrittstål! (28dager)

Det er en enkel måte du selv kan gjøre et eksperiment for å sammenligne bakterier på kobber mot rustfritt stål.

  1. Press en uvasket finger på en kobber overflate, press så en finger på en rustfritt stål overflate.
  2. Set begge overflatene til siden romtemperert i 3 timer.
  3. Overfør overflaten i en petriskål m/ næringsagar, så bak overflatene rundt 30 grader celcius i 12 timer for å fremme bakteriekulturen skapt av fingeren din.

Eksperimentet vil se slik ut når du er ferdig:

 Bakterier på kobber vs rustfrittstål

Det finnes mange forsknings rapporter med den samme konklusjonen, om du ønsker mer dybde i hvorfor det er slik, klikk på lenken under for å komme til forskningsrapporten:

Sammenligning av antibakteriell evne til kobber og rustfritt stål

Praksisen ved å drikke vann fra kobber flasker

Kobber har blitt brukt i mer enn ni årtusen år. De første til å nevne de antibakterielle effektene av kobber er Egypterne i 2600 BC. De gamle sivilisasjonene brukte kobber og fant uendelige bruksmåter for mineralet. Helbreding av sår, bakteriefritt drikkevann, behandle infeksjoner, behandle kløe, behandling av brennkopper og ikke minst redskapene de kunne lage med kobber. Kilde.

Alt dette er datert tilbake til 1500 BC, der egypterne dokumenterer deres fantastiske funn som leder sivilisasjonen til nye høyder ved å tilby bakteriefritt vann til folket som fører til lengre liv og en sterke sivilisasjon.

Grekerne ga navnet til kobber, de kalte det “aes cyprium” som betyr “malm fra Cyprus”, dette ble senere endret til “cuprum”, hvor ordet “Copper” stammer fra i dag. Romerne katalogiserte en rekke medisinske bruksområder for kobber ved behandling av sykdom, og aztekerne brukte den til å behandle sår hals. 

India var også tidlig med å bruke kobber til å helbrede sår og lege kropp, dette i dag blir kalt Ayurvedisk medisin.

Det er veldig sannsynlig for at vannet du drikker i springen passerer gjennom kobberrør som dermed bidrar under 10% av ditt daglige kobber behov.

Når det gjelder vann lagring i kobber kar, flasker eller andre kobber beholdere. Så lekker kobber ioner ut i vannet over tid. Når du drikker vann med kobber infusjon, inntar du smått og sikre verdier i mengde kobber som er nødvendige for kroppens normale funksjon, samtidig som du sørger for at ingen skadelige bakterier er tilstede i drikkevannet ditt. Dette er siden kobber renser og dreper bakterier som kan skade mennesker kun ved at bakteriene er i kontakt med kobberet.

Kilde: Kobber en Antimikrobielt middel i helsevesenet, inkludert fødselshjelps and Gynecology

Helsemessige fordelene ved å drikke ut av kobber

Som illustrert ovenfor, har kobber utmerkede antibakterielle egenskaper. Studier viser gang på gang at lagring av vann i kobber kar sørger for eliminering av skadelige bakterier som E. Coli, Salmonella, COVID-19 og Vibrio Cholerae. 

I tillegg har kobber flasker en alkaliserende effekt på vannet, noe som gjør det enda mer gunstig for helsen din. Mennesker drikker for ofte annet enn vann, dvs brus, juice og andre vesker med lav PH. 

Ved å lagre vann/drikke ut av kobber flasker vil kobber ionenr slippes ut i vannet og øke pH-verdien til den mest naturlige verdien vann bør være i, som da fører til det samme i kroppen din.

Fakta om kobber helse: 

  1. Det er nødvendig for normal vekst og utvikling av fostre, spedbarn og barn.
  2. Det er nødvendig for voksne for vekst, utvikling og vedlikehold av bein, bindevev, hjerne, hjerte og mange andre kroppsorganer.
  3. Kobber mineralene er involvert i formasjonen av røde blodlegemer, samt må kobber være tilstede for å absorbere jern i kosten.
  4. Kobber er med i syntesen og frigjøring av livsopprettholdende proteiner og enzymer.
  5. Kobber enzymene regulerer nerveoverføring, blodpropp og oksygentransport i menneskekroppen. 
  6. Kobber er også kjent for å stimulere immunforsvaret, bidra til å reparere skadet vev og fremmer helbredelse. 

For mer informasjon om nytten av kobber, kan du lese vår omfattende artikkel om fordelene med kobber og dens effekt på den menneskelig helsen.

← Eldre Artikler Nyere Artikler →Legg til kommentar

Kommentarer må bli godkjent før de er publisert