Kobber er kjent for å promotere god energi, sunnere livstil og bedre helse

Kobberarmbånd bekjemper bakterier, regulerer blodtrykk, virker det?

Lagt til

Historien og fordelene med kobberarmbånd

I tusenvis av år har kobber blitt brukt til medisinke formål. Den første registrerte medisinske bruken av kobber finnes i Smith Papyrus, en gammel egyptisk medisinsk tekst som er skrevet mellom 2600 og 2200 f.Kr. Teksten registrerer blant annet bruken av kobber for å sterilisere brystsår og for å sterilisere drikkevann. 

Kobberarmbånd kan spores helt tilbake til jernalderen, rundt 800 f.Kr. Under utgravinger har det blitt oppdaget rester fra mange kobberarbmånd, og de er fortsatt ekstremt populære den dag i dag. Det skyldes blant annet deres medisinke egenskaper, da kobberarmbånd har vist seg å ha noen helbredende fordeler for en rekke medisinske tilstander.

Kobber er et spesielt metall som leder energi, det har alkemiske egenskaper og er kjent for å stimulere enegiflyt. Videre i artikkelen står det skrevet om noen av de vanligste og mest vanligste bruksområdene for medisinske kobberarmbånd.

 

Leddgikt

Bruken av kobberarmbånd til behandling av leddgikt kan spores tilbake tusenvis av år, og det er en av de eldste behandlingene for tilstanden som fortsatt eksisterer i dag. I det antikke Hellas ble bruken av kobberarmbånd registrert for å lindre smerter, i likkhet med leddgikt. Det er et mye diskutert emne, men de som har opplevd de helbredende fordelene med kobberarmbånd for leddgikt, hevder at fordelene er mange.

I moderne tid ble bruken av kobberarmbånd mot leddgikt populært på 1970-tallet etter en serie vitenskapelige studier. Kobberet har både en betennelsesdempende effekt og antioksidante-egenskaper, som begge sies å lindre leddsmerter. Kobber har vist seg å være et viktig mikronæringsstoff når det gjelder å holde blod, muskler og ledd sunne.

Kroppen er i stand til å lagre kobber og bruke det etter behov, en jevn strøm av kobber i blodet vil ikke forårsake skade. Det har imidlertid blitt funnet ut at inntak av store doser kan ha negative bivirkninger. Kobberarmbånd er en sikker, kontinuerlig behandling for tilstander som leddgikt. De kan brukes hele dagen, slik at pasienter kan bevege seg fritt og med mindre smerte.

 

Jernmangel og anemi

En stor andel av verdens befolkning, særlig kvinner, har mangel på jern. Derfor er anemi en stadig mer vanlig sykdom som mange mennesker støter på. Jernmangel er den hovedårsaken til anemi over så og si hele verden. Både jernmangel og anemi har en rekke svekkende symptomer, inkludert tretthet, hemmet vekst, nedsatt regulering av kroppstemperaturen og nedsatt immunfunksjon. Tilstanden er ikke begrenset til utviklingsland, og er også vanlig i Storbritannia.

Kobberarmbånd er et ikke-invasivt (naturlig) alternativ til tradisjonell medisinering og tilskudd, som brukes av de med jernmangel og anemi. Armbåndene arbeider gjennom transdermal mikronæring, med jern som absorberes i huden. Forskning antyder at å absorbere mikronæringsstoffer gjennom huden, er mer fordelaktig enn å ta kosttilskudd eller injeksjoner, i tillegg til å være forbundet med færre bivirkninger. Det antas å være en mer direkte rute inn i blodstrømmen, utenom fordøyelsesprosessen (der mikronæringsstoffer kan gå tapt). Kobberarmbånd har også vist seg å være gunstige for behandling av mindre mangelfull sinkmangel.

 

Kardiovaskulære sykdommer

Kobbermangel har også vist seg å ha en negativ innvirkning på det kardiovaskulære systemet. Noen mistenker at personer som har lite kobber i kroppen, kan ha økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Forskning antyder at lave mengder kobber i kroppen har vært knyttet til høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk kan forårsake mange problemer i kroppen, inkludert hjertesykdom. Det er sterke koblinger mellom kobberarmbånd og en reduksjon i blodtrykket. Dette, kombinert med et godt kosthold og regelmessig trening, kan bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer forbundet med høyt blodtrykk.

 

Infeksjon og nedsatt immunforsvar

Kobber har også blitt brukt for å beskytte og bekjempe infeksjoner i kroppen. Den inneholder antimikrobielle egenskaper, som kan bekjempe bakterier og virus i kroppen. Med tanke på at ingen negative bivirkninger har vært forbundet med bruken av kobberarmbånd, virker det nesten ulogisk å ignorere de potensielle fordelene. Hvis du lider av nedsatt immunforsvar, kan kobberarmbånd være en rimelig og ikke-invasiv løsning. I motsetning til diverse tilskudd, er det ingen risiko for kobberforgiftning når du bruker armbåndene, så de er en trygg måte å fremme generell god helse og velvære.

Kobberarmbånd er utvilsomt et utmerket valg for behandling av mange medisinske forhold, men pleier å bli ignorert i vanlig medisinsk praksis. Svært få eller ingen bivirkninger er påvist å skulle være forbundet med armbåndene, bortsett fra midlertidig misfarging av huden i noen tilfeller, eller irritasjon hos de med kjent allergi kot kobber. 

 

Vi er ikke helsepersonell og gjør grundig research for å finne den beste forskningen og kunnskapen rundt områdene vi skriver om. Vennligst følg retningslinjene til din lege eller helsepersonell. OrientDesign tar ingen ansvar for din helse, vi ønsker kun å videreføre kunnskap som kan ha en positiv innvirkning på helsen din.

← Eldre Artikler Nyere Artikler →Legg til kommentar

Kommentarer må bli godkjent før de er publisert