Kobber er kjent for å promotere god energi, sunnere livstil og bedre helse

Hva er magnetisme og hvordan helbreder det kroppen?

Lagt til

Historien om magnetisk terapi og dens tiltrekkende kraft

Hva er magnetisk terapi, hvordan fungerer det - og hvorfor bruker så mange  magnetiske armbånd for smertelindring? Det er ikke et nytt fenomen. Magnetisk terapi går faktisk helt tilbake til det gamle folket i Kina, Hellas, India og Egypt. 

I de hinduistiske [vedaene] er det registert bruk av magnetisk terapi fra 600 f.Kr. og vedaene en av de eldste indiske tekstene vi kjenner. Skriftene nevner en magnet som ble brukt til å behandle forskjellige plager og sykdommer.

Det sies at de gamle kineserne brukte magneter lenge før det, rundt 1200 f.Kr. Den gang brukte healere det magnetiske materialet til å balansere strømmen av chi - og trodde da, som i dag at blokkeringer i denne livskraftenergien fører til alle slags fysiske problemer. De mente at magnetisme kan manipulere strømmen av energi og føre den til de riktige kanalene. Som fører til helbredelse i kroppen og bidrar til å kurere sykdommer. Over århundrer har populariteten til magnetisk terapi vokst frem, som følge av at flere har oppdaget fordelene med denne alternative metoden for helbredelse og smertelindring. Det skulle egentlig ikke komme som noen overraskelse at magnetisme har en beskyttende funksjon ovenfor menneskekroppen. 

La oss se på noen av fordelene som har blitt rapportert ved å bruke magnetisk terapi. En av fordelene som du kanskje har hørt om, er lindring av smerter forbundet med tilstander som leddgikt. Leddgikt er en betennelse i ledd eller muskler kan gjøre det vanskelig å komme rundt og mange pasienter bruker magnetiske armbånd for å få lindring. Det antas at de magnetiske elementene i armbåndene får kroppen til å frigjøre naturlige smertestillende midler. Det er også mulig at de kan føre til økt sirkulasjon av blod i berørte vev. For å takle leddigkt og andre forhold må man ofte ta mange medisiner og da er magnetiske armbånd absolutt et alternativ å vurdere.

Forsking publisert i 2004 i BMJ (Britich Medican Journal) hadde som mål å avdekke effekten av kommerisielt tilgjengelige magnetiske arbmånd, for smertelindring ved slitasjegikt i hofte og kne. Det var en randomisert placebokontrollert studie med tre parallelle grupper, 194 personer med slitasjegikt i hofte og kne deltok og gikk med magnetiske arbmånd i en periode på 12 uker. Resultatet avdekket av mobiliteten til deltakerne som gikk med ekte magnetiske armbånd hadde blitt bedre, sammenlignet med de som hadde hatt på seg et placeboarmbånd. Studien finner du her

Magnetiske armbånd er imidlertid ikke bare for de med leddgikt og andre lignende forhold. Mange bruker dem nå av en rekke årsaker, og rapporterer generelt bedre velvære. Det er ingen tvil om at livsstilen vår i dag er hektisk og fører til høye nivåer av stress som ofte kan være svekkende og noen velger derfor å bruke et magnetisk armbånd for å lindre stresset. Søvn er grunnleggende viktig for god helse og kan forbedres ved å bruke et magnetisk arbånd, ifølge mennesker som har tatt dem i bruk. 

Arbeidsteorier

Vi kan kjenne på hvor sterk den er hvis vi skyver to poler sammen. Da kjenner vi at de to polene frastøter hverandre. En av teoriene til hvordan magnetisme påvirker kroppen, er at feltene rundt slike enheter som magnetiske armbånd stimulerer områder der det oppstår smerte, som kan komme av forskjellige tilstander eller sykdommer. Det antas at dette fører til frigjøring av kroppens egne smertestillende stoffer, og da gi naturlig lindring i stedet for å måtte ta medisiner over lange perioder som kan ha diverse bivirkninger. 

 

Vi er ikke helsepersonell og gjør grundig research for å finne den beste forskningen og kunnskapen rundt områdene vi skriver om. Vennligst følg retningslinjene til din lege eller helsepersonell. OrientDesign tar ingen ansvar for din helse, vi ønsker kun å videreføre kunnskap som kan ha en positiv innvirkning på helsen din.

← Eldre Artikler Nyere Artikler →Legg til kommentar

Kommentarer må bli godkjent før de er publisert