Kobber er kjent for å promotere god energi, sunnere livstil og bedre helse

Hvordan Pusse Kobber?

Våre lamper er i så høy grad av renhet at du mest sannsynlig ikke vil trenge å pusse lampen din før det har gått mange år. Men uansett så legger vi ved de beste og rimligste metodene for å vedlikeholde kobberet.

Hvordan pusse kobber?

Du har sannsynligvis alle ingrediensene du trenger i spisskammeret for å lage den beste hjemmelagde løsningen som får kobber til å skinne igjen. Vi har samlet alle de forskjellige metodene du kan ta i bruk for å rengjøre kobber. 

Over tid vil ekte kobber endre farge, på grun av eksponeringen for luft og den naturlige prosessen med oksidering. Et gammelt metall som kobber har en tendens til å utvikle en patina og ofte i en behagelig nyense av grønt. Vi har samlet de beste teknikken du kan ta i bruk hjemme og du trenger kun å bruke helt naturlige produkter, som de aller fleste har tigjengelig hjemme. Teknikkene vi har samlet vil få tilbake den naturlige, rosa kobber fargen og gjøre den så god som ny. 

Hva betyr Patina?

Patina betyr at kobberet får aldringstegn, det mange ikke vet er at et patina faktisk beskytter kobberet mot korrsjon, selvom mange tror det motsatte og parina kan faktisk øke verdien av varen.

Akkurat hvilken farge som utvikler seg vil variere i forhold til flere forskjellige faktorer, blant annet hva kobber lampen har blitt utsatt for. 

Kobber som står innomhus vil gradvis utvikle en antikk brun farge. Kobber som blir utsatt for regn og vann vil utvikle et blåaktig/turkis patina, noe som kan skje hvis du for eksempel har en kobber lampe ute. 


PUSS KOBBER LAMPEN DIN MED NATURLIGE PRODUKTER

Det finnes flere kommersielle kobberpuss midler, disse inneholder ofte sterke kjemikalier som ikke er nødvendig for å pusse kobber tilbake til den naturlige skinnende fargen som kobber har. Få kobber lampen din til å skinne igjen!

Vi har samlet de mest brukte og beste teknikkene som får kobber lampen din til å skinne:

Eddik og salt

  1. Bland 1ss bordsalt og 2dl klar eddig i et beger. Bruk så en myk kjøkken klut til å duppe i blandingen og pusse kobberet med. Skittet vil komme av jo mer du pusser. Om du ønsker å slippe å pusse så prøv metode nr.2, som er forklart videre i artikkelen.

  2. Fyll en stor kjele med 1 liter vann, tilsett deretter 2 dl eddik og 1 ss salt. Legg så kobberet i kjelen og la blandingen koke opp til skittet renner av. Ta ut kobberet, la det ligge til det er kjølig, skyll så av med litt Zalo og puss med en myk klut.

Sitron/lime og salt

  1. Rengjør kobber lamper og  telysholdere i kobber helt naturlig ved å bruke sitron eller lime sammen med litt salt. Start med å kutte en lime/sitron i to deler. Deretter tilsetter du salt direkte på frukten og gnir den forsiktig på kobberet.

  2. Lag en røre som du kan duppe en klut i,  blande like deler av sitronsaft, salt og natron. Deretter dupp en klut og puss kobberet slik du ville gjort med kommersiell kobberpuss.

Ketchup

  1. Dette tilbehøret passer ikke bare på Grandiosa! Du kan smøre litt ketchup på kobber lampen eller telysholderen din for å gjenopprette dens naturlige glans. Skyll av med varmt vann og tørk.

Vi anbefaler kobber til ditt hjem utifra all forskning som finnes om helsefordelene ved å kun være i kontakt med kobber daglig. Se våres produkter, der ALT er i RENT kobber. Se mer.