Kobber er kjent for å promotere god energi, sunnere livstil og bedre helse

Er det trygt å drikke av kobber?

Er det trygt å drikke av kobber?

Kan Kobber flasker gi deg et sunnere og bedre liv?

I denne artikkelen skal du få lære alle de beste fordelene kobber har å tilby, med fokus på hvorfor du vil få mer ut av en kobber vannflaske, enn en aluminium drikkeflaske.

Kobber er det viktigste funnet innenfor metall som verdenen har kommet over, helt siden kobber alderen så har metallet kobber stått på frontlinjen innenfor innovasjon, helse og teknologi.

Kobber leder elektrisitet men også når i kontakt med vann, så skiller kobber ut det som kalles kobber-ioner, som resulterer i en antibakterielle og alkaliserende prosess i vannet. 

Bakterier overlever 1000x så lenge på rustfrittstål! (28dager)

Kobber flasker er ikke bare sunnere enn rustfritt stål, men MYE tryggere. Forskning på hvor lenge bakterier overlever på forskjellige overflater viser at bakterier overlever mer enn 28 dager på rustfritt stål, i motsetning til kobber hvor ingen bakterier ble funnet etter ca 60-90 minutter.  Kilde.Praksisen ved å drikke vann fra kobber flasker

Kobber har blitt brukt i mer enn ni årtusen år. De første til å nevne de antibakterielle effektene av kobber er Egypterne i 2600 BC. De gamle sivilisasjonene brukte kobber og fant uendelige bruksmåter for mineralet. Helbreding av sår, bakteriefritt drikkevann, behandle infeksjoner, behandle kløe, behandling av brennkopper og ikke minst redskapene de kunne lage med kobber. Kilde.

Alt dette er datert tilbake til 1500 BC, der egypterne dokumenterer deres fantastiske funn som leder sivilisasjonen til nye høyder ved å tilby bakteriefritt vann til folket som fører til lengre liv og en sterke sivilisasjon.

Grekerne ga navnet til kobber, de kalte det “aes cyprium” som betyr “malm fra Cyprus”, dette ble senere endret til “cuprum”, hvor ordet “Copper” stammer fra i dag. Romerne katalogiserte en rekke medisinske bruksområder for kobber ved behandling av sykdom, og aztekerne brukte den til å behandle sår hals. 

India var også tidlig med å bruke kobber til å helbrede sår og lege kropp, dette i dag blir kalt Ayurvedisk medisin.På grunn av denne oppdagelsen, ville noen kulturer, som den hinduistiske kulturen, fortsette å introdusere kobber i medisinen. Ayurvedisk medisin gikk et skritt videre, og anerkjente kobber som et av de viktigste metallene som er ansvarlige for helsen og velvære til menneskekroppen.

Bruken av kobber flasker for lagring av drikkevann fortsetter den dag i dag. Takket være lav reaktivitet og høy holdbarhet i metallet. Kobber blitt brukt til produksjon av vannrør, vannlagrende kanner, flasker, krus og kopper innenfor vannindustrien.

Når du drikker fra vann kranen i vasken din, er det høyt sannsynlig for at det passerer gjennom kobberrør som dermed bidrar under 10% av ditt daglige kobber behov.

Når det gjelder vann lagring i kobber kar, flasker eller andre kobber beholdere. Så lekker kobber ioner ut i vannet over tid. Når du drikker vann med kobber infusjon, inntar du smått og sikre verdier i mengde kobber som er nødvendige for kroppens normale funksjon, samtidig som du sørger for at ingen skadelige bakterier er tilstede i drikkevannet ditt. Dette er siden kobber renser og dreper bakterier som kan skade mennesker kun ved at bakteriene er i kontakt med kobberet.

De helsemessige fordelene ved å drikke ut av kobber


Som du allerede er kjent med, har kobber utmerkede antibakterielle egenskaper. Studier har vist at lagring av vann i kobber kar sørger for eliminering av skadelige bakterier som E. Coli, Salmonella, COVID-19 og Vibrio Cholerae. Dette hjelper til konvertere vann med skadelige bakterier til trygt drikkevann, der kobber flasker spiller en rolle og er spesielt nyttige når du reiser til utviklingsland med tvilsom vannkvalitet eller i tider der spredning av virus rammer miljøet ditt.

I tillegg har kobber kar en alkaliserende effekt på vannet, noe som gjør det enda mer gunstig for helsen din. Mennesker drikker for ofte annet enn vann, dvs brus, juice og andre vesker med lav PH. Men ved å lagre vann/drikke ut av kobber flasker vil kobber ionenr slippes ut i vannet og øke pH-verdien til den mest naturlige verdien vann bør være i, som da fører til det samme i kroppen din.

Kobber ionene som frigjøres i vannet over tid, tjener også til å gi et ekstra inntak av dette viktige mineralet, som støtter mange viktige kroppsfunksjoner. 
Det dreier seg blant annet om enzymet superoksiddismutase, som nøytraliserer det farlige stoffet superoksid (et veldig reaktivt oksygenmolekyl) som kan ødelegge membranene i cellene i kroppen.

Kobber Helse Fakta:

  1. Det er nødvendig for normal vekst og utvikling av fostre, spedbarn og barn.
  2. Det er nødvendig for voksne for vekst, utvikling og vedlikehold av bein, bindevev, hjerne, hjerte og mange andre kroppsorganer.
  3. Kobber mineralene er involvert i formasjonen av røde blodlegemer, samt må kobber være tilstede for å absorbere jern i kosten.
  4. Kobber er med i syntesen og frigjøring av livsopprettholdende proteiner og enzymer.
  5. Kobber enzymene regulerer nerveoverføring, blodpropp og oksygentransport i menneskekroppen. 
  6. Kobber er også kjent for å stimulere immunforsvaret, bidra til å reparere skadet vev og fremmer helbredelse. 

Oppbevaring av sure væsker eller matvarer


Hvis kobber flasken er uforet, kan kobberet som berører det sure stoffet reagere og frigjøre en stor mengde kobber salter som blå vitriol (blåstein), kobbersulfat og verdigris. Dette kan være farlig, da det kan føre til kobber toksisitet og forårsake en rekke helseproblemer.

Disse stoffene inkluderer, men er ikke begrenset til, syltet mat, honning, melk og meieriprodukter, eller noe sitrusaktig, som sitron, lime eller appelsinjuice. Tommelfingerregelen er å kun lagre drikkevann i kobber flasker som uforet på innsiden.

Feil eller uregelmessig rengjøring

Kobber forandrer farger over tid. Selv om flekker i seg selv ikke er farlig og til og med kan redusere reaktiviteten til kobber når den er i kontakt med vann, kan det bli farlig når kobber overflaten har begynt å skape en grønn patina. Regelmessig rengjøring anbefales ikke bare for å oppnå full effekt av lagring av vann i kobber, men også som en forholdsregel.

Også når det gjelder rengjøring, bør du være forsiktig med hva slags rengjøringsprodukter du bruker til å rengjøre kobber flaskene dine. Unngå å bruke harde kjemikalier og hold kobber flaskene unna oppvaskmaskinen. For mer informasjon om hvordan du rengjør kobber, kan du sjekke ut denne veiledningen her. 

Når det brukes riktig, kan du være sikker på at du kommer til å nyte de mange fordelene med kobberinfusert vann til det fulle potensialet. Så, nyt vannet ditt og vær sunn!